Міждисциплінарний підхід до визначення кінематографічного жанру "трилер" - Орєхова, О. І.; Орехова, О. И.; Oriekhova, О. I. (Одеса : Гельветика, 2014)
На основі міждисциплінарного підходу в статті здійснена спроба визначення кінематографічного жанру «трипер», яке було б релевантним для проведення перекладознавчого аналізу кінотексту жанру «трилер». У роботі розглянуто основні наукові підходи вітчизняних і зарубіжних дослідників до виокремлення кінотрилера з низки суміжних жанрів із позицій перекладознавства, лінгвістики та кінознавства, а також встановлено, що інваріантним структурним елементом кінотрилера є прагматичний ефект напруженого очікування — саспенс.
Орєхова О. І. Міждисциплінарний підхід до визначення кінематографічного жанру "трилер" / О. І. Орєхова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 202-205.
Keywords: кінопереклад; кінотекст; жанр; трилер; саспенс; киноперевод; кинотекст; триллер; film translation; film text; genre; thriller; suspense