Міжнародні та європейські стандарти у сфері цивільного та кримінального судочинства : Матеріали І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції 28 березня 2024 року м. Миколаїв - (:unkn) unknown (Миколаїв : МННІП НУ «ОЮА», 2024)
До збірника ввійшли тези доповідей, які оприлюднені під час І Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції, присвяченої проблемам міжнародних та європейських стандартів у сфері цивільного та кримінального судочинства в умовах поєднаня особливостей загально-теоретичного та практичного правового напрямів зазначеної тематики, зокрема: виствітлено окремі принципи цивільного судочинства; досліджено юрисдикцію спорів із приводу отримання, продовження, припинення дії ліцензії; проаналізовано проблемні аспекти реалізації принципу змагальності господарського процесу; розглянуто питання доступності мови кримінального закону як складової правової визначеності в контексті аналізу національної та європейської практики; вивчено окремі аспекти діджиталізації кримінального судочинтсва в контексті досвіду Європейського Союзу; проаналізовано питання електронного адміністрування податкових процесів та ін. Отже, запропонована тематика доповідей і видання може бути корисним поштовхом для досліджень учених, аспірантів, магістрантів і студентів, співробітників судових та правоохоронних органів, органів публічної адміністрації, а також усіх, хто вивчає актуальну проблематику українського права, порівняно з нормами європейського права та процесу, практики його застосування, в умовах воєнного стану в Україні.
Міжнародні та європейські стандарти у сфері цивільного та кримінального судочинства : матер. І Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф. (м. Миколаїв, 28 березня 2024 р.) / за ред. О. Ю. Волкович ; Микол. навч.-наук. ін-т права НУ «ОЮА», каф. загальнотеоретичної, конституційної, цивілістичної юриспруденції. - Миколаїв : МННІП НУ «ОЮА», 2024. -153 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.27683
Keywords: вплив європейських стандартів на розвиток цивільного судочинства в Україні; астосування Європейської конвенції з прав людини під час війни; екстрадиція в умовах воєнного стану; поняття розумного строку в кримінальному процесі; судочинство і діджиталізаці; принципи цивільного судочинства; аспекти реалізації принципу змагальності господарського процесу; питання електронного адміністрування податкових процесів