Значення фактичної помилки винного під час призначення покарання - Комаров, О. Д.; Комаров, А. Д.; Komarov, O. D. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена дослідженню питання про значення фактичної помилки винного під час призначення покарання. Розглядаються проблеми, які можуть виникати в судовій практиці під час призначенні покарання особам, що вчинили злочин, припустившись при цьому фактичної помилки. Автор доходить висновку про неповну відповідність положень чинного Кримінального кодексу України принципу справедливості та індивідуалізації покарання. Аналізуються положення законодавства європейських країн, що стосуються призначення покарання за незакінчений злочин.
Комаров О. Д. Значення фактичної помилки винного під час призначення покарання / О. Д. Комаров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 448-455.
Keywords: фактична помилка; призначення покарання за незакінчений злочин; принцип справедливості; загальні засади призначення покарання; фактическая ошибка; назначение наказания за неоконченное преступление; принцип справедливости; общие начала назначения наказания; mistake of fact; sentencing for an attempt to commit a crime; principle of justice; general principles of sentencing; general principles of sentencing