Оптимізація системи управління персоналом підприємства з використанням ІТ-інструментів (на прикладі ТОВ "ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ") : кваліфікаційна (магістерська) робота - Антіпіна, Н. С. (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Оптимізація системи управління персоналом підприємства з використанням іт-інструментів (на прикладі ТОВ "ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ")» на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», містить 7 рисунки, 12 таблиць, 38 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 73 сторінках загального тексту і 64 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка та обґрунтування рекомендацій щодо оптимізації системи управління персоналом підприємства ТОВ «ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ» з використанням ІТ-інструментів для підвищення ефективності HR-процесів. Розроблено рекомендації щодо впровадження ІТ-інструментів для HRпроцесів, включаючи HRIS, AI для рекрутингу, LMS для розвитку персоналу, системи безперервного фідбеку та People Analytics; змодельовано оптимальну систему управління персоналом як інтегровану цифрову екосистему з модульною архітектурою; проведено оцінку ефективності заходів з використанням ROI, NPV, лінійної регресії, аналізу чутливості та кореляційного аналізу, з прогнозуванням результатів на основі реальних даних підприємства. Результати роботи можуть бути використані при оптимізації систем управління персоналом на середніх і малих підприємствах будівельної та енергетичної галузей в умовах цифрової трансформації та економічної нестабільності. Можливими напрямками подальших досліджень є інтеграція генеративного AI та VR-технологій у HR-процеси, а також вивчення впливу етичних аспектів цифровізації на мотивацію персоналу. The qualification work on the topic "Optimization of the enterprise personnel management system using it tools (on the example OF LLC "UTEMENGINEERING")" for obtaining the second (master's) level of higher education in specialty 073 "Management", contains 7 figures, 12 tables, 0 appendices, 38 literary sources according to the list of references. The work is performed on 73 pages of total text and 64 pages of main text. The purpose of the work is to develop and substantiate recommendations for optimizing the personnel management system of the enterprise LLC "UTEMENGINEERING" using IT tools to improve the efficiency of HR processes. Recommendations have been developed for the implementation of IT tools for HR processes, including HRIS, AI for recruiting, LMS for personnel development, continuous feedback systems, and People Analytics; an optimal personnel management system has been modeled as an integrated digital ecosystem with modular architecture; an assessment of the effectiveness of measures has been conducted using ROI, NPV, linear regression, sensitivity analysis, and correlation analysis, with forecasting of results based on real enterprise data. The results of the work can be used in optimizing personnel management systems at medium and small enterprises in the construction and energy sectors under conditions of digital transformation and economic instability. Possible directions for further research include the integration of generative AI and VR technologies into HR processes, as well as studying the impact of ethical aspects of digitalization on personnel motivation.
Антіпіна Н. С. Оптимізація системи управління персоналом підприємства з використанням ІТ-інструментів (на прикладі ТОВ "ЮТЕМ-ІНЖИНІРИНГ") : кваліфікаційна (магістерська) робота / . – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 74 с. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/31401
Keywords: управління персоналом; іт-інструменти; оптимізація; hr-менеджмент; цифрова трансформація; personnel management; it tools; optimization; hr management; digital transformation