Принцип особистої автономії у кримінальному праві у практиці Європейського суду з прав людини - Шеляженко, Ю. В. (Одеса, 2016)
В статті розкрито особливості принципу особистої автономії у кримінальному праві та у практиці Європейського суду з прав людини. Зазначено, що комплексне бачення цих принципів у якості консолідованого принципу особистої автономії необхідне для розвитку в Україні повноцінного, морально зрілого демократичного правопорядку.
Шеляженко Ю. В. Принцип особистої автономії у кримінальному праві у практиці Європейського суду з прав людини / Ю. В. Шеляженко // Кримінально-правова політика України у дискурсі рішень Європейського суду з прав людини: матер. міжнар.наук.-практ. інтернет-конф., (м. Одеса, 22 квітня 2016 р.) / Одеса, 2016. – С. 125-132.
Keywords: особиста автономія; кримінальний процес; кримінальне право; свобода вибору; свобода волі; індивідуальність; ЄСПЛ