Право власності та користування на землях лісогосподарського призначення - Каракаш, І. І.; Каракаш, И. И.; Karakash, I. I. (My University, 2012)
У статті розглядаються питання права власності на землі лісогосподарського призначення та правове регулювання їх використання на власницьких засадах та засадах природокористування. На підставі порівняльного аналізу відповідних положень земельного та лісового законодавства щодо правового режиму лісових земель та правового регулювання основних видів лісокористування виявлені певні суперечності та неузгодженості між земельно-правовими та лісо-правовими нормами. Вносяться конкретні пропозиції щодо їх усунення шляхом внесення відповідних змін і доповнень до Земельного та Лісового кодексів. В статье рассматриваются вопросы права собственности на земли лесохозяйственного и правовое регулирование их использования на собственнических началах и принципах природопользования. На основании сравнительного анализа соответствующих положений земельного и лесного законодательства о правовом режиме лесохозяйственных земель и правового регулирования основных видов лесопользования выявлены некоторые противоречия и несогласованности между земельно-правовыми и лесо-правовыми нормами. Вносятся конкретные предложения по их устранению путем внесения соответствующих изменений и дополнений в Земельный и Лесной кодексы. The questions of ownership of forest land and regulation of their use on proprietary basis and principles of nature. A comparative analysis of the relevant provisions of the land and forest legislation on the legal regime of forest lands and the legal regulation of the main types of forest found some contradictions and inconsistencies between land and forest-legal rules of law. Made specific proposals to address them by making appropriate amendments to the Land and Forest Codes
Каракаш І. І. Право власності та користування на землях лісогосподарського призначення. / І.І.Каракаш // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія» : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відпов. за вип. В. М. Дрьомін ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Т. 12. – С. 214 - 226
Keywords: право власності; право користування; постійне землекористування; тимчасове лісокористування; короткострокове і довгострокове лісокористування; право собственности; право пользования; постоянное землепользование; временное лесопользования; краткосрочное и долгосрочное лесопользование; property rights; the right to use; permanent land use; forest use temporary; short-term and long-term forest management