Проблематика засади забезпечення прав і законних інтересів потерпілого під час застосування до особи тримання під вартою - Пожар, Вадим Георгійович; Пожар, В. Г.; Pozhar, Vadym H. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У тезах досліджено проблематику забезпечення прав і законних інтересів потерпілого під час вирішення питання про застосування до підозрюваного чи обвинуваченого запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. На підставі положень Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України та практики Європейського суду з прав людини обґрунтовано необхідність переосмислення процесуальної ролі потерпілого у кримінальному провадженні.
Пожар В. Проблематика засади забезпечення прав і законних інтересів потерпілого під час застосування до особи тримання під вартою. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози : збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 488-491. https://doi.org/10.32837/11300.33571
Keywords: потерпілий; засади кримінального провадження; запобіжні заходи; тримання під вартою; забезпечення прав учасників кримінального провадження; victim; principles of criminal proceedings; preventive measures; detention; ensuring the rights of participants in criminal proceedings