Вплив рішень Європейського суду з прав людини на розвиток міжнародного гуманітарного права - Лисик, В. М.; Lysyk, V. M. (Одеса : Фенікс, 2012)
Стаття присвячена розгляду питання впливу рішень Європейського суду з прав людини на розвиток міжнародного гуманітарного права. На основі аналізу двох рішень Суду, винесених у 2011 р., а саме: «Альджеда проти Великобританії», «АльСкейни і інші проти Великобританії» робиться висновок, що даний орган відіграє важливу роль у процесі формування міжнародного гуманітарного права.

Статья посвящена рассмотрению вопроса о влиянии решений Европейского суда по правам человека на развитие международного гуманитарного права. На основании анализа двух решений Суда, вынесенных в 2011 г., а именно: «Альджеда против Великобритании», «АльСкейни и другие против Великобритании» делается вывод, что данный орган играет важную роль в процессе формирования международного гуманитарного права.

Thе article deals with the impact of CaseLaw of European Court of Human Rights on Development of the international humanitarian law. While analyzing of two decision’s of the Court: «AlJedda v. the United Kingdom» and «AlSkeini and Others v. the United Kingdom» was made the conclusion that this institution plays an important role in the process of the development of international humanitarian law.
Лисик В. М. Вплив рішень Європейського суду з прав людини на розвиток міжнародного гуманітарного права / В. М. Лисик // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 188-195.
Keywords: Європейський суд з прав людини; міжнародне гуманітарне право; Рада Безпеки; військові держави; юрисдикція держав; Европейский суд по правам человека; международное гуманитарное право; Совет Безопасности; военные государства; юрисдикция государств; European Court of Human Rights; international humanitarian law; Security Council; military states; jurisdiction of states