Актуальні проблеми вищої юридичної освіти: зарубіжний досвід та перспективи в Україні. - Ківалов, Сергій Васильович; Ківалов, С. В.; Кивалов, Сергей Васильевич; Kivalov, Serhii V. (Одеса: Фенікс, 2017)
В статті обґрунтовано актуальність аналізу проблем вищої юридичної освіти, у зв’язку з трансформаційними процесами, які потребують правового регулювання. Визначено, що саме вищий навчальний заклад є головним суб’єктом підготовки професіонала в галузі права, спроможного виконувати складні завдання трансформаційного етапу розвитку держави. Окреслено проблеми вищої юридичної освіти, що потребують застосовування кращого зарубіжного досвіду.

В статье обоснована актуальность анализа проблем высшего юридического образования, что обусловлено трансформационными процессами, требующими правового регулирования. Подчеркнуто, что именно высшее учебное заведение является главным субъектом подготовки специалиста в сфере права, способного решать сложные задачи трансформационного этапа развития государства. Обозначены проблемы высшего юридического образования, требующие использования передового зарубежного опыта.

The article provides the discourse for demands of the analyses of the higher legal education issues due to transformation processes which require a legal regulation. It is stated that the institution of higher education is the main actor of the training of a professional in the field of law capable to perform complex tasks of the transformation stage of the state’s development. That is also highlighted that the approach to the higher legal education issues requires the application of the best foreign experience.
Ківалов С. В. Актуальні проблеми вищої юридичної освіти: зарубіжний досвід та перспективи в Україні. / С. В. Ківалов // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2017. – Вип. 60. – С. 4-13.
Keywords: вища юридична освіта; зарубіжний досвід; освітні реформи; высшее юридическое образование; зарубежный опыт; образовательные реформы; higher legal education; foreign experience; educational reforms; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE