Галузеві принципи повноправності та рівноправності працівників і роботодавців: дискусійні аспекти онтолого-правової характеристики та їхнє значення в удосконаленні механізму правового регулювання соціально-трудових відносин - Лавріненко, Олег Володимирович; Лавриненко, Олег Владимирович; Lavrinenko, Oleh V. (My University, 2009)
У статті проаналізовано на основі переважно критичного аналізу висловлена в сучасній доктрині ідея про необхідність впровадження в якості нових основних галузевих принципів трудового права принципів повноправності і рівноправ'я працівників і роботодавців. Звернуто увагу на дискусійні аспекти зазначеного підходу, а також розвивається теза про генезис нової комплексної галузі в Україні - соціального права і становленні внутрішньогалузевого інституту захисту соціально-трудових прав людини.

В статье проанализирована на основе преимущественно критического анализа высказанная в современной доктрине идея о необходимости внедрения в качестве новых основных отраслевых принципов трудового права принципов полноправия и равноправия работников и работодателей. Обращено внимание на дискуссионные аспекты указанного подхода, а также развивается тезис о генезисе новой комплексной отрасли в Украине – социального права и становлении внутриотраслевого института защиты социально-трудовых прав человека.

In article the idea stated in the modern doctrine about necessity of introduction is analysed on a basis of mainly critical analysis as new basic branch principles of the labour right of principles of full rights and equality of workers and employers. The attention to debatable aspects of the specified approach is inverted, and also the thesis about genesis of new complex branch in Ukraine – the social right and becoming of intrabranch institute of protection of social-labour human rights develops.
Лавріненко О. В. Галузеві принципи повноправності та рівноправності працівників і роботодавців: дискусійні аспекти онтолого-правової характеристики та їхнє значення в удосконаленні механізму правового регулювання соціально-трудових відносин / Лавріненко О. В. // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол. : С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, ОНЮА. – Одеса : Фенікс, 2009. – Вип. 38. – С. 165-173.
Keywords: повноправність працівників і роботодавців; рівноправність працівників і роботодавців; соціально-трудові права людини; соціально-трудові відносини; онтолого-правова характеристика учення про принципи трудового права; полноправие работников и работодателей; равноправие работников и работодателей; социально-трудовые права человека; социально-трудовые отношения; онтолого-правовая характеристика учения о принципах трудового права; full rights of workers and employers; equal rights of workers and employers; social and labor human rights; social and labor relations; ontology-legal characteristic of the doctrine of the principles of labor law