Правове життя сучасної України - (:unkn) unknown (Одеса : Гельветика, 2020)
У другому томі збірника матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Правове життя сучасної України» відображено актуальні питання адміністративного права та процесу, фінансового права, теоретичні та практичні проблеми морської, митної та інформаційної політики сучасної України. Розглянуто сучасні проблеми трудового права та права соціального забезпечення, теоретичні та практичні проблеми земельного, аграрного та екологічного права, актуальні проблеми господарського права та процесу, питання цивільного судочинства у світлі судової реформи в Україні. Висвітлено питання інформатизації суспільства та захисту інформації, проблеми сучасної правової лінгвістики, перекладу та педагогіки, контрастивної юридичної лінгвістики та типології юридичного дискурсу. Розглядаються сучасні проблеми лінгвістики права та ЗМІ, перспективи їхнього розвитку й актуальні проблеми фізичної підготовки майбутніх юристів. Збірник розраховано на наукових працівників, викладачів, докторантів, аспірантів, студентів закладів вищої освіти, а також правників, які цікавляться проблемами сучасної юриспруденції, галузевими напрямами розвитку права та державного будівництва.

Во втором томе сборника материалов Международной научно-практической конференции «Правовая жизнь современной Украины» отражены актуальные вопросы административного права и процесса, финансового права, теоретические и практические проблемы морской, таможенной и информационной политики современной Украины. Рассмотрены современные проблемы трудового права и права социального обеспечения, теоретические и практические проблемы земельного, аграрного и экологического права, актуальные проблемы хозяйственного права и процесса, вопросы гражданского судопроизводства в свете судебной реформы в Украине. Освещены вопросы информатизации общества и защиты информации, проблемы современной правовой лингвистики, перевода и педагогики, контрастивной юридической лингвистики и типологии юридического дискурса. Рассматриваются современные проблемы лингвистики права и СМИ, перспективы их развития и актуальные проблемы физической подготовки будущих юристов. Сборник рассчитан на научных работников, преподавателей, докторантов, аспирантов, студентов высших учебных заведений, а также юристов, интересующихся проблемами современной юриспруденции, отраслевыми направлениями развития права и государственного строительства.

The second volume of the collection of materials of the International scientific-practical conference "Legal life of modern Ukraine" reflects current issues of administrative law and process, financial law, theoretical and practical problems of maritime, customs and information policy of modern Ukraine. Modern problems of labor law and social security law, theoretical and practical problems of land, agricultural and environmental law, current problems of economic law and process, civil litigation in the light of judicial reform in Ukraine are considered. The issues of informatization of society and information protection, problems of modern legal linguistics, translation and pedagogy, contrastive legal linguistics and typology of legal discourse are covered. Modern problems of linguistics of law and mass media, prospects of their development and actual problems of physical training of future lawyers are considered. The collection is designed for researchers, teachers, doctoral students, graduate students, students of higher education, as well as lawyers who are interested in the problems of modern jurisprudence, industry areas of law and state building.
Правове життя сучасної України : у 3 т. : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 трав. 2020 р.) / відп. ред. М. Р. Аракелян. – Одеса : Гельветика, 2020. – Т. 2. – 480 с.
Keywords: право; конференція; право; конференция; law; conference