Правові основи процесу формування молодіжної політики - Сурвілайтє, Діана Вітаутівна (My University, 2013)
Статтю присвячено дослідженню правових основ процесу формування молодіжної політики. Проаналізовано міжнародне та українське законодавство щодо регулювання діяльності молодіжних організацій, захисту прав молодого покоління. Визначено напрямки подальшого вдосконалення нормативно-правової бази формування та реалізації молодіжної політики.

Статья посвящена исследованию правовых основ процесса формирования молодежной политики. Проанализировано международное и украинское законодательство относительно регулирования деятельности молодежных организаций, защиты прав молодого поколения. Определены направления дальнейшего совершенствования нормативно-правовой базы формирования и реализации молодежной политики.

The article investigates the legal framework of the process of formation of youth policy. Analysis of international and Ukrainian legislation regulating the activities of youth organizations, protection of the young generation. The directions for further improvement of the legal framework development and implementation of youth policy.
Keywords: молодіжні організації; соціалізація молоді в Україні; молодіжна політика в Україні; працевлаштування молоді в Україні; молодежные организациии; социализация молодежи в Украине; молодежная политика в Украине; трудоустройство молодежи в Украине; youth organizations; socialization of youth in Ukraine; youth policy in Ukraine; youth employment in Ukraine