Конституційно-правовий статус та принципи діяльності української адвокатури - Сосницька, Н. В. (Одеса:Фелікс, 2013)
В статті на основі аналізу вітчизняного законодавства та наукової літератури визначено конституційно-правовий статус адвокатури України, її призначення та функції на сучасному розвитку державності, досліджено взаємовідносини адвокатури з органами державної та судової влади, громадянським суспільством, обгрунтовано існування інституту правової допомоги адвоката.
Сосницька Н. В. Конституційно-правовий статус та принципи діяльності української адвокатури / Н. В. Сосницька // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.259-261.
Keywords: адвокатура; адвокатська діяльність; конституційно-правовий статус адвокатури; захист прав і свобод людини і громадянина; Конституція України; адвокатура і громадянське суспільство