Трансформація національних правових систем в цифрову епоху - Бехруз, Хашматулла Набієвич; Бехруз, Х.; Bekhruz, Khashmatulla N. (Одеса : Фенікс, 2026)
Цифровізація суспільних відносин виступає ключовим чинником трансформації національних правових систем. Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій, впровадження штучного інтелекту, поширення цифрових платформ і глобалізація інформаційного простору зумовлюють якісні зміни у функціонуванні національних правових систем. За цих умов право стикається з необхідністю адаптації до нових форм суспільної взаємодії, що призводить до перегляду традиційних правових категорій, методів регулювання та механізмів правозастосування.
Бехруз Х. Трансформація національних правових систем в цифрову епоху. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 191-193. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33128
Keywords: цифровізація; цифрова епоха; національні правові системи; правове регулювання; кібербезпека; digitalisation; the digital age; national legal systems; legal regulation; cybersecurity