Практикум з усного та письмового перекладу для здобувачів вищої освіти юридичних спеціальностей - Алєксєєв, М. Е.; Алєксєєва, Л. І.; Занько, О. В.; Синьова, Т. В. (Одеса : Гельветика, 2023)
Пропонований практикум побудовний згідно з вимогами програми курсу теорії і практики перекладу для першого курсу магістратури (Міжнародне право). Складається він із 10 розділів на базі документів європейських юридичних органів та виступів українських та європейських політичних діячів. Тексти для перекладу містять юридичну термінологію, професійну лексику. Практикум допоможе здобувачам вищої освіти оволодіти усною та писемною професійною мовою, набути навичок усного та письмового перекладу та розвинути загальний рівень мовної культури. Практикум призначений для студентів вищих юридичних навчальних закладів.
Практикум з усного та письмового перекладу для здобувачів вищої освіти юридичних спеціальностей./ М. Е. Алєксєєв, Л. І. Алєксєєва, О. В. Занько, Т. В.Синьова ; Нац. ун-т «Одеська юридична академія» – Одеса: Гельветика, 2023 - 110 с. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.26886
Keywords: переклад; професійна мова; мовна культура; усний послідовний переклад; письмовий переклад