Обмеження права власності в римському приватному праві - Кізлов, Сергій Андрійович; Кізлов, С. А.; Kizlov, Serhii A. (Одеса : Гельветика, 2019)
Стаття присвячена дослідженню категорій, що обмежують право власності, які отримали свій розвиток у римському праві. До таких категорій належать сервітути, емфітевзис, суперфіцій тощо.

The article is devoted to the study of restrictive ownership of the categories that have developed in Roman law. These categories include easements, emphytes, superficies, and the like.
Кізлов С. А. Обмеження права власності в римському приватному праві / С. А. Кізлов // Юридичний вісник. - Одеса : Гельветика - 2019. - № 1. - С. 140-144.
Keywords: обмеження права власності; римське право; права на чужі речі; обмежувальні права; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; restrictions on property rights; Roman law; the right to other people's things; restrictive rights