Виконання Україною Конвенції ООН про біженців - Лавров , Ф. С.; Lavrov, F. S. (Одеса : Фенікс, 2012)
Проаналізувавши проблеми теорії і практики правового статусу біженців в Україні і пов’язані з ними питання, автор статті робить висновок, що необхідним є вжиття заходів, спрямованих на попередження використання інституту правового статусу біженців для незаконної міграції в Україну. Одним із шляхів є удосконалення режиму перебування та порядку набуття і припинення правового статусу біженців в Україні.
Лавров Ф. С. Виконання Україною Конвенції ООН про біженців / Ф. С. Лавров // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 280-283.
Keywords: Конвенції ООН про біженців; Конвенции ООН о беженцах; UN Refugee Convention; правовий статус біженців в Україні; правовой статус беженцев в Украине; the legal status of refugees in Ukraine; незаконна міграція в Україну; незаконная миграция в Украину; illegal migration in Ukraine; жертви вимушеного переселення; жертвы принудительного переселения; victims of forced relocation