Естетична функція ептонімів-вербалізаторів концепту liebe/кохання в креолізованому жанрі скрапбукінгу - Оніщенко, Н.А.; Оніщенко, Наталія Анатоліївна; Onishchenko, N. A. (Одеса, 2015)
У статті розглядається проблема німецькомовних ептонімів і виконання ними естетичної функції в креолізованому жанрі скрапбукінгу та скрап-листівок із позицій еколінгвістики. Екстралінгвальний шлях реалізації цієї функції відводить ептонімам репетиційну або адитивну роль щодо зображення. Лінгвальний аспект представлено концептуальними метафорами контейнерного, орієнтаційного та онтологічного типу.

The paper discusses the issue of eptonyms in German and their aesthetic function in the creolized genre of scrapbooking and scrap cards from the point of view of ecolinguistics. The extralinguistic way to acquire this function lets the eptonyms play a repetitive or an enhancing role to the picture. The linguistic aspect is represented by conceptual container, orientational and ontological metaphors.
Оніщенко Н. А. Естетична функція ептонімів-вербалізаторів концепту liebe/кохання в креолізованому жанрі скрапбукінгу / Н. А. Оніщенко // Одеський лінгвістичний вісник. - 2015. - Вип. 6(2). - С. 58-62.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; еколінгвістика; ептонім; концепт; скрапбукінг; скрап-листівки; concept; ecolinguistics; eptonym; scrapbooking and scrap cards