Застосування рішень Європейського суду з прав людини – недоліки та перспективи - Паліюк, Василь Павлович; Палиюк, Василий Павлович; Paliiuk, Vasyl P. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статті зазначається, що в нашій державі достатньо законів, які зобов’язують застосовувати Конвенцію та практику Євросуду. Таке використання повинно бути на підставі чітко напрацьованої методики. Конвенція, в порівнянні з іншими міжнародними договорами, в правовій системі України займає особливе місце. Обґрунтовується необхідність ввести навчальну дисципліну «практика Європейського суду з прав людини» у всі вищі навчальні заклади держави.

В статье указывается, что в нашем государстве достаточно законов, которые обязывают применять Конвенцию и практику Евросуда. Такое использование должно быть на основании четко отработанной методики. Конвенция, в сравнении с другими международными договорами, в правовой системе Украины занимает особенное место. Обосновывается необходимость введения учебной дисциплины «практика Европейского суда по правам человека» во все высшие учебные заведения государства.

The article indicates that in our country enough laws that oblige to apply the Convention and the practice of European Court. Such use should be based on clearly work out methods. The Convention, in relation to other international agreements, the legal system of Ukraine is a special place. The necessity of introducing discipline «The Practice of the European Court of Human Rights» in all higher education institutions of the state.
Паліюк В. П. Застосування рішень Європейського суду з прав людини – недоліки та перспективи / В. П. Паліюк // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 354-362.
Keywords: Обов’язковість застосування Конвенції; методика використання Конвенції; правова система; особливе місце Конвенції; навчальна дисципліна «практика Європейського суду з прав людини»; Обязательность применения Конвенции; методика использования Конвенции; особенное место Конвенции; учебная дисциплина «практика Европейского суда по правам человека»; enforce the Convention; the technique of the Convention; the Convention a special place; course «The Practice of the European Court of Human Rights»