Особливості процесу номінації в румунській та слов’янських мовах - Вікторова, Л. В.; Вікторова, Леся Вікторівна; Victorova, L. V. (Одеса, 2016)
У статті аналізуються лексичні одиниці, пов’язані з номінацією особи в румунській, польській, українській та російській мовах (у межах лексико-семантичної групи). Вивчення мовної семантики на міжмовному рівні дає можливість глибше розглянути національно-мовні картини світу, побачити їх своєрідність, виділити спільні вектори сучасного розвитку лексичних систем споріднених і неспоріднених мов. Досліджується лексико-семантична група іменників «той, хто любить жінок», оцінні параметри якої експлікуються досить активно.

The article analyzes the nominative units in the Romanian, Polish, Ukrainian and Russian languages (within the lexical-semantic group). The study of the semantics of the language on the level of cross-language enables a deeper consideration of the national language picture of the world, to see the originality, identify common vectors of the modern development of the lexical systems related and unrelated languages. We investigate the lexical and grammatical group nouns “he who loves women”, estimates the parameters of which are explicated sufficiently active.
Вікторова Л. В. Особливості процесу номінації в румунській та слов’янських мовах / Л. В. Вікторова // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 220-224.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; номінативні одиниці в румунській, польській, українській та російській мовах; семантика; вторинна номінація; лексико-семантична група; зіставна типологія; мовна картина світу; nominative units in the Romanian, Polish, Ukrainian and Russian languages; semantics; designation; lexical-semantic group; contrastive typology; picture of the world; conceptual sphere; secondary nomination; номінація