Безпека та конфіденційність в архітектурі системи оркестрації кластерів : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека» - Астахов, Даниїл Юрійович (Одеса : НУ «ОЮА», 2024)
Кваліфікаційна робота на тему «Безпека та конфіденційність в архітектурі системи оркестрації кластерів» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 24 рисунків, 21 літературне джерело за переліком посилань. Робота виконана на 42 сторінках загального тексту і 33 сторінках основного тексту. У роботі розглянуто основні архітектурні компоненти систем оркестрації кластерів та їх вразливості. Проаналізовано потенційні атаки на ці системи, такі як несанкціонований доступ, ескалація привілеїв, атаки на мережевий трафік та інші. Також досліджено механізми захисту, які можуть бути застосовані для зменшення ризиків, включаючи автентифікацію, авторизацію, шифрування даних, моніторинг та аудит. Робота є актуальною для інженерів організацій, які використовують та підтримують контейнеризовані додатки, а також для дослідників у галузі кібербезпеки. Висновки та рекомендації, представлені в роботі, можуть бути використані для підвищення рівня безпеки в існуючих та майбутніх системах оркестрації кластерів. The qualification work on the Topic "Security and Privacy in Cluster Orchestration System Architecture" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 24 figures, 21 literature sources listed in the references. The work is completed on 42 pages of total text and 33 pages of main text. The work examines the main architectural components of cluster orchestration systems and their vulnerabilities. Potential attacks on these systems, such as unauthorized access, privilege escalation, network traffic attacks, and others, are analyzed. Additionally, protection mechanisms that can be applied to reduce risks, including authentication, authorization, data encryption, monitoring, and auditing, are explored. The work is relevant for engineers in organizations that use and maintain containerized applications, as well as for researchers in the field of cybersecurity. The conclusions and recommendations presented in the work can be used to enhance the security level of existing and future cluster orchestration systems.
Астахов Д. Ю. Безпека та конфіденційність в архітектурі системи оркестрації кластерів : кваліфікаційна (бакалаврська) робота 125 «Кібербезпека». – Одеса : НУ «ОЮА», 2024. – 41 с.