Програмна реалізація процесу оптимізації часу виконання програм на мові С++ : бакалаврська робота - Сидоренко Олег Ігорович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 47 сторінках основного тексту і 54 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 15 рисунків, 1 таблицю, 2 додатка, 26 використаних джерел. Метою дослідження є проєктування, програмна реалізація та тестування оптимізувального компілятора для забезпечення додаткової оптимізації часу виконання програм на мові С++ засобами регульованого агресивного вбудовування функцій. Об’єктом дослідження є процес зниження затримок в навантажених секціях коду С++. Предметом дослідження є техніки оптимізації часу виконання програм на мовах високого рівня, зокрема засобами регульованого агресивного вбудовування функції. У кваліфікаційній роботі виконана програмна реалізація оптимізувального компілятору, який дозволяє оптимізувати середній час виконання програм на мові програмування С++ за допомогою вбудовування функцій з широким спектром параметрів для регулювання рівня агресивності. Програмна реалізація позиціонується не як незалежна оптимізація, що блокує застосування інші критерії, а як додаткова оптимізація, яка може проводитися поряд з іншими. The thesis consists of 47 pages of main text and 54 pages of total text, including 3 chapters, 15 figures, 1 table, 2 appendices, and references to 26 sources. The purpose of the research is the design, software implementation and testing of an optimizing compiler to provide additional optimization of the execution time of programs in the C++ language by means of adjustable aggressive embedding of functions. The object of research is the process of reducing delays in loaded sections of C++ code. The subject of the research is techniques for optimizing the execution time of programs in high-level languages, in particular, by means of adjustable aggressive function embedding. The work includes the implementation of an optimizing compiler that allows optimizing the average execution time of programs in the C++ programming language by embedding functions with a wide range of parameters to adjust the level of aggressiveness. The software implementation is positioned not as an independent optimization that blocks the application of other criteria but as additional optimization that can be carried out alongside others.
Сидоренко О. І. Програмна реалізація процесу оптимізації часу виконання програм на мові С++ : бакалаврська робота / О. І. Сидоренко. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 54 с.
Keywords: оптимізація часу виконання; компіляція; мова C++; вбудовування функцій; Low Level Virtual Machine; компілятор Clang; генератор CMake; execution time optimization; compilation; C++; function inlining; Clang; CMake generator