Проблеми правового регулювання діяльності, пов'язаної із видобуванням бурштину в Україні - Голюк, Надія Григорівна (Одеса: Гельветика, 2019)
В статті наведено узагальнені дані про процеси утворення та формування покладів бурштину на території України. Зазначено передумови виникнення проблеми незаконного видобутку бурштину. Визначено основні екологічні, економічні та соціальні наслідки незаконного видобутку бурштину, описано специфіку ушкоджень.
Голюк Н. Г. Проблеми правового регулювання діяльності, пов'язаної із видобуванням бурштину в Україні / Н. Г. Голюк // Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного Права: збірник матеріалів Університетської інтернет-конференції «Проблеми застосування норм аграрного, земельного та екологічного права»: матер. конференції (м. Одеса, 24 травня 2019 року) / відп. ред. д.ю.н., доц. Т.Є. Харитонова, к.ю.н., доц. Є.О. Платонова, к.ю.н., доц. Л.А. Канівець, к.ю.н., доц. К.М. Караханян. – Одеса: Гельветика, 2019. – С. 58-60.
Keywords: бурштин; незаконний видобуток; порушення; ушкодження; наслідки; нормативно-правове регулювання бурштинової діяльності