Сучасні державні стратегії формування іміджу України у контексті курсу на європейську інтеграцію - Краснопольська, Тетяна Миколаївна; Краснопольська , Т. М.; Краснопольская, Татьяна Николаевна; Krasnopolska, Tetiana M. (Одеса: Фенікс, 2019)
У статті розглянуто політико-правові основи формування громадської думки в контексті євроінтеграційного курсу України, встановлено їх низьку ефективність. Проаналізовано можливі шляхи формування європозитивістської громадської думки та становлення в ЄС іміджу України як прогресивного, демократичного та перспективного члена Європейського Союзу. Визначено, що важливої ролі набули зовнішні державні інформаційні кампанії. Доведено, що в Україні слід серйозно корегувати власну іміджстратегію на глобальному і європейському рівнях. Проаналізовано проведені заходи по формуванню позитивного іміджу України, що було здійснено в останні роки. Визначені фактором підвищення дієвості інформаційних кампаній.

В статье рассмотрены политико-правовые основы формирования общественного мнения в контексте евроинтеграционного курса Украины, установлена их низкая эффективность. Проанализированы возможные пути формирования европозитивистського общественного мнения и становления в ЕС имиджа Украины как прогрессивного, демократического и перспективного члена Европейского Союза. Определено, что важную роль приобрели внешние государственные информационные кампании. Доказано, что в Украине следует серьезно корректировать собственную имиджстратегию на глобальном и европейском уровнях. Проанализированы проведены мероприятия по формированию положительного имиджа Украины, которое было осуществлено в последние годы. Определены фактором повышения действенности информационных кампаний.

The article considers the political and legal bases of public opinion formation in the context of Ukraine's European integration course, and their low efficiency has been established. Possible ways of forming Euro-positivist public opinion and formation of Ukraine's image in the EU as a progressive, democratic and perspective member of the European Union are analyzed. It is determined that external state information campaigns have acquired an important role. It has been proved that Ukraine needs to seriously adjust its own image strategy at the global and European levels. The measures taken to form a positive image of Ukraine in recent years are analyzed. Determined by the factor of increasing the effectiveness of information campaigns.
Краснопольська Т. М. Сучасні державні стратегії формування іміджу України у контексті курсу на європейську інтеграцію / Т. М. Краснопольська // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), І. М. Милосердна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2019. – Вип. 63. – С. 139-152.
Keywords: державна стратегія; імідж держави; євроінтеграція; засоби масової комунікації; європозитивістська громадська думка; государственная стратегия; имидж государства; евроинтергация; средства массовой коммуникации; европозитивистское общественное мнение; state strategy; state image; eurointegration; mass communications; europositivist public opinion; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE