Відповідальність міжнародних організацій - Дідоренко , А. О.; Дидоренко, А. О.; Didorenko, A. O. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статті автор робить висновок, що кодифікація норм про відповідальність необхідна задля гармонізації міжнародних відносин, та ефективного функціонування міжнародного права. Це буде кроком вперед, оскільки з посиленням впливу міжнародних організацій на міжнародні відносини, вони повинні нести відповідальність за свої дії, як це роблять держави.
Дідоренко А. О. Відповідальність міжнародних організацій / А. О. Дідоренко // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 147-150.
Keywords: відповідальність міжнародних організацій; ответственность международных организаций; responsibility of international organizations; кодифікація норм про відповідальність; кодификация норм об ответственности; codification of rules on liability; міжнародна відповідальность міжнародних організацій; международная ответственность международных организаций; the international responsibility of international organizations; цивільна відповідальність міжнародних організацій; гражданская ответственность международных организаций; Civil responsibility of international organizations