Актуальні питання цивільного судочинства у світлі судової реформи в Україні - Ківалов, Сергій Васильович; Голубєва, Неллі Юріївна; Андронов, Ігор Володимирович; Апалькова, Інна Сергіївна; Бут, Ілля Олександрович; Волкова, Наталія Василівна; Головко, Катерина Володимирівна; Гонгало, Регіна Францівна; Журило, Сергій Сергійович; Притуляк, Валерій Миколайович; Стоянова, Тетяна Анатоліївна; Цал-Цалко, Юлія Юліївна; et al. (My University, 2017)
Монографія містить дослідження найбільш цікавих інститутів цивіль ного процесуального права, які актуалізуються у світлі судової реформи: вплив реформи судоустрою на цивільне судочинство, принципи цивільного судочинства в умовах судової реформи в Україні, інформаційні технології у цивільному судочинстві, гласність і відкритість цивільного процесу, юридичні презумпції та фікції, розвиток вчення про осіб, які беруть участь у справі, шляхи подолання практики зловживання цивільними процесуальними пра вами, імплементація практики Європейського суду з прав людини в цивіль не процесуальне право України, альтернативні способи вирішення цивільно- правових спорів в Україні, оновлення підходів до виконання судових рішень у цивільних справах тощо. Для наукових працівників, студентів, аспірантів і викладачів юридичних ВНЗ, практикуючих юристів, а також для всіх, кого цікавлять тенденції роз витку вітчизняного цивільного процесуального права.
монографія
Актуальні питання цивільного судочинства у світлі судової реформи в Україні : монографія / [С. В. Ківалов, Н. Ю. Голубєва, І. В. Андронов та ін.] ; за заг. ред. Н. Ю. Голубєвої ; НУ ОЮА. — Одеса : Юридична література, 2017. — 212 с.
Keywords: цивільне судочинство; судова реформа; інформаційні технології; гласність цивільного процесу; відкритість цивільного процесу; юридичні презумпції; юридичні фікції; цивільні процесуальні права; суб'єкти цивільного процесу; органи опіки та піклування; забезпечення позову; заочний розгляд справи; судове рішення; перегляд судових рішень; імплементація судової практики; гражданское судопроизводство; судебная реформа; информационные технологии; гласность гражданского процесса; открытость гражданского процесса; юридические презумпции; юридические фикции; гражданские процессуальные права; субъекты гражданского процесса; органы опеки и попечительства; обеспечение иска; заочное рассмотрение дела; судебное решение; пересмотр судебных решений; имплементация судебной практики; civil justice; judicial reform; Information Technology; publicity of the civil process; openness of the civil process; legal presumption; legal fictions; civil procedural rights; subjects of the civil process; guardianship agencies; security of claim; trial in absentia; court decision; review of judgments; implementation of judicial practice