Звільнення від кримінальної відповідальності як прояв реалізації принципу гуманізму в кримінальному праві України - Тімофєєва, Лілія Юріївна; Тимофеева, Лилия Юрьевна; Timofeeva, Lily Yu. (Одеса : Юридична література, 2014)
У статті йдеться про звільнення від кримінальної відповідальності як прояв реалізації принципу гуманізму в кримінальному праві України. Існують незбалансованість та недосконалість в реалізації принципу гуманізму щодо суб’єктів кримінальних правовідносин. До суб’єктів кримінальних правовідносин відносяться злочинець, потерпілий, суспільство й держава.

В статье речь идет об освобождении от уголовной ответственности как проявлении реализации принципа гуманизма в уголовном праве Украины. Существуют несбалансированность и несовершенство в реализации принципа гуманизма в отношении субъектов уголовных правоотношений. К субъектам уголовных правоотношений относятся преступник, потерпевший, общество и государство.

This article is about the exemption from criminal liability as a realisatation principle of humanism in Ukraine criminal law. There are imperfections and nonbalans in realisatation the principle of humanism as to subjects of criminal law relations. There are criminal, victim, society and the state.
Тімофєєва Л. Ю. Звільнення від кримінальної відповідальності як прояв реалізації принципу гуманізму в кримінальному праві України / Л. Ю. Тімофєєва // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України, НУ ОЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2014. - Вип. 71. - С. 427-435.
Keywords: гуманізм; принцип; потерпілий; правозастосування; звільнення; кримінальна відповідальність; гуманизм; потерпевший; правоприменение; освобождение; уголовная ответственность; humanism; principle; victims; law enforcement; criminal responsibility