Деконсолідація поліетнічного суспільства як виклик етнополітичній безпеці України - Вітман, К. М.; Витман, К. М.; Vitman, K. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті вважає, що попри труднощі, пов’язані з консолідацією поліетнічних суспільств, розколотих за ознакою етнічної, мовної, культурної, цивілі- заційної належності, демократичних альтернатив консолідації немає. Етнополітичний розкол, деконсолідація поліетнічного суспільства- перетворюється на головний виклик етнополітичній безпеці України. Задля його подолання Україна потребує якнайшвидшого напрацювання політики консолідації як невід’ємного елементу етнонаціональної політики держави.
Вітман К. М. Деконсолідація поліетнічного суспільства як виклик етнополітичній безпеці України / К. М. Вітман // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 155-157.
Keywords: поліетнічне суспільство; деконсолідація; деконсолідація поліетнічного суспільства; етнополітична безпека України; полиэтничное общество; деконсолидация; деконсолидация полиэтнического общества; этнополитическая безопасность Украины; multiethnic society; deconsolidation; deconsolidation of a multi-ethnic society; ethnic and political security of Ukraine