Національна безпека як суспільний феномен, політика і практика захисту національних інтересів країни - Маценко, Є. В.; Маценко, Е. В.; Matsenko, Ye. V. (Одеса, 2017)
У статті розглянуто базові засади обґрунтування феномену «національна безпека» в політолого-правовому, соціологічному аспектах. Доводиться, що національна безпека – основа забезпечення національно-державного суверенітету країн, особливо в умовах глобалізації та радикальних трансформаційних процесів.

В статье рассмотрены базовые основы объяснения феномена «национальная безопасность» в политолого-правовом, социологическом аспектах. Обосновывается положение о том, что национальная безопасность – основа обеспечения национально-государственного суверенитета стран, особенно в условиях глобализации и радикальных трансформационных процессов.

The article considers foundations of the substantiation of a phenomenon “national security” in political-legal and sociological aspects. It is proved that national security is the basis for the protection of national state sovereignty of countries, especially in terms of globalization and radical transformation processes.
Маценко Є. В. Національна безпека як суспільний феномен, політика і практика захисту національних інтересів країни / Є. В. Маценко // S.P.A.C.E. Society, Politics, Administration in Central Europe : електронний науково-практичний журнал / редкол.: Д. В. Яковлев (голов. ред.), К. М. Вітман (заст. голов. ред.), Д. Ю. Дворніченко (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА». – Одеса, 2017. – Вип. 5. – C. 20-23.
Keywords: безпека; національні інтереси; національна безпека; національний суверенітет; міжнародна політика; безопасность; национальные интересы; национальная безопасность; национальный суверенитет; международная политика; security; national interests; national security; national sovereignty; international policy