Проблеми правової визначеності строків дії обов’язків особи при застосуванні запобіжних заходів - Мельник, Олександр Леонідович; Мельник, О. Л.; Melnyk, Oleksandr L. (Одеса : Фенікс, 2026)
Ефективність кримінального провадження безпосередньо залежить від дієвості механізму запобіжних заходів, мета яких полягає у забезпеченні належної поведінки підозрюваного чи обвинуваченого. Інститут запобіжних заходів є одним із ключових інструментів кримінального процесуального права і поряд із самим запобіжним заходом, важливим його елементом є обов’язки, що покладаються на особу у зв’язку з обранням такого заходу. Саме ефективне виконання цих обов’язків значною мірою визначає результативність усього запобіжного заходу.
Мельник О. Л. Проблеми правової визначеності строків дії обов’язків особи при застосуванні запобіжних заходів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 569-572. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33309
Keywords: запобіжні заходи; процесуальні зобов’язання; строк дії обов’язків; судовий контроль; тримання під вартою; підозрюваний; обвинувачений; застава; preventive measures; procedural obligations; duration of obligations; judicial control; detention; suspect; accused; bail