Витоки концепції глобального неуправління та її науковий і практичний потенціал - Кормич, Анатолій Іванович; Кормич, А. І.; Kormych, Anatolii I. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Зокрема зазначено, що сучасна система управління поєднує як традиційні так і нетрадиційні формати міжнародного, транснаціонального та приватного типів управління, забезпечуючи перерозподіл повноважень між національними державами та іншими суб’єктами міжнародних відносин в епоху глобалізації. Та у цьому контексті «глобальне неуправління» стали розглядати як принципово новий тип сучасного управління, поява якого спричинена рядом факторів, що проявились на рівні національних держав.
Кормич А. І. Витоки концепції глобального неуправління та її науковий і практичний потенціал / А. І. Кормич // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 69-72.
Keywords: Концепція «глобального неуправління»; суб’єкти управління; індикатори сталого розвитку; прогалини нормотворчості; глобалізація; global ungovernance concept; subjects of governance; gaps in rule-making; globalization; sustainable development indicators; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science