Еволюція критеріїв реформування Європейського Суду з прав людини (здобутки і втрати) - Буткевич, В. Г.; Butkevich, V.G. (Одеса : Фенікс, 2012)
В статті досліджена історія міжнародного судочинства і українська наука міжнародного права. проаналізована еволюція судових рішень міжнародного характеру. Охарактеризовані сучасні міжнародні судові органи і установи. Розкриті зміни в ставленні до Європейського Суду з прав людини під час роботи над проектом Європейської конвенції з прав людини. Розкрита еволюція змісту судового рішення Європейського Суду з прав людини.

В статье исследована история международного судопроизводства и украинская наука международного права. проанализирована эволюция судебных решений международного характера. Охарактеризованы современные международные судебные органы и учреждения. Раскрыты изменения в отношении к Европейскому Суду по правам человека во время работы над проектом Европейской конвенции по правам человека. Раскрыта эволюция содержания судебного решения Европейского Суда по правам человека.

In the article are investigated the history of international justice and the Ukrainian science of international law. The evolution of the international character of judicial decisions is analyzed. Contemporary of international courts and institutions are characterized. Changes in relation to the European Court of Human Rights in the project of the European Convention on Human Rights are disclosed. The evolution of the judicial decisions of the European Court of Human Rights is revealed.
Буткевич В.Г. Еволюція критеріїв реформування Європейського Суду з прав людини (здобутки і втрати) / В. Г. Буткевич // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : зб. наук. cт. Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 15 вересня 2012 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 23-73.
Keywords: Європейський Суд з прав людини; Європейська конвенція з прав людини; Рада Європи; міжнародні судові органи і установи; міжнародний судовий процес; протокол № 14; Европейский Суд по правам человека; Европейская конвенция по правам человека; Совет Европы; международные органы и учреждения; международный судебный процесс; протокол № 14; European Court of Human Rights; European Convention on Human Rights; Council of Europe; international bodies and institutions; international litigation; the Protocol № 14