Історичний розвиток та сучасний стан захисту кіберпростору - Сверба, Ю. І. (Одеса, 2016)
У статті визначено політичні, науково-технічні, організаційні та просвітницькі питання, вирішення яких є необхідним у рамках комплексної протидії кіберзагрозам задля випереджального реагування на динамчеі змінення, що відбуваються у кіберпросторі.
Сверба Ю. І. Історичний розвиток та сучасний стан захисту кіберпростору / Ю. І. Сверба // Актуальні проблеми теорії кримінальної законотворчості та практики правозастосування: матеріали Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конф. (м. Одеса, 27 груд. 2016 р.) відпов. ред. д.ю.н., професор В. О. Туляков, упор.: В. О. Туляков, Ю. Ю. Коломієць, О. В. Степаненко ; НУ«ОЮА», Каф. крим. прав., Одеський місцевий осередок ГО «Всеукраїнська асоціація кримінального права». – Одеса, 2016. – С. 218-222.
Keywords: кібербезпека; кібератака; кіберінцидент; кіберзагроза; інформаційна безпека; стратегія кібербезпеки