"Академічна доброчесність" та "академічна відповідальність" у забезпеченні якості освіти - Тицька, Я. О. (My University, 2018)
У статті здійснено аналіз окремих положень оновленого законодавства, що регулює сферу освіти загалом і вищої освіти зокрема. Акцентується увага на основних новелах забезпечення якості освіти шляхом визначення понять «академічна доброчесність» та «академічна відповідальність». Окремо наголошується на недоліках правового регулювання визначення й застосування інституту «акаде- мічна відповідальність» як форми забезпечення «академічної доброчесності». Сформульовано основні напрями (заходи) щодо забезпечення академічної свободи та академічної доброчесності в рамках покращення якості освітнього процесу закладів вищої освіти в Україні.
Тицька Я. "Академічна доброчесність" та "академічна відповідальність" у забезпеченні якості освіти / Я. Тицька // Підприємництво, господарство і право. – 2018. - № 11. – С. 192-195.
Keywords: освіта; правове регулювання сфери освіти; доброчесність; академічна відповідальність; заходи відповідальності; академічна свобода; автономність закладу вищої освіти