Класифікація правових імунітетів - Ткаля, Олена Вікторівна; Ткаля, Елена Викторовна; Tkalya, Olena V. (My University, 2012)
Стаття присвячена систематизації правових імунітетів. Надано класифікацію правових імунітетів: на підставі домінуючих ознак предмета правового регулювання; за суб’єктами, щодо яких імунітети застосовуються; на підставі природи та характеру функцій, які здійснюються правовими імунітетами; залежно від їх змісту; на підставі особливих ознак об’єктів, які забезпечують правові імунітети.

Статья посвящена систематизации правовых иммунитетов. Представлена классификация правовых иммунитетов: на основании доминирующих признаков предмета правового регулирования; по субъектам, в отношении которых иммунитеты применяются; исходя из природы и характера функций, которые присущи правовым иммунитетам; в зависимости от их содержания; на основании особенных признаков объектов, которые охраняют правовые иммунитеты.

The article covers an issue of systematization of the legal immunities. Here was represented the classification of the legal immunities: under authority of prevailing features of the subject of the legal regulation; the subjects for which the immunities are applied; proceed from the nature and character of the functions that are inherent of the legal immunities; depending on their content; under authority of the special features of objects that protect the legal immunities .
Ткаля О. В. Класифікація правових імунітетів / О. В. Ткаля // Науковий вісник Ужгородського національного університету : Серія «Право». - Ужгород, 2012. - Вип. 20. - Ч. 2. - Т. 1. - С.81- 85.
Keywords: правові імунітети; класифікація; матеріально-правовий імунітет; процесуально-правовий імунітет; державний імунітет; міжнародний імунітет; правовые иммунитеты; классификация; материально-правовой иммунитет; процессуально-правовой иммунитет; государственный иммунитет; международный иммунитет; the legal immunities; the classification; the substantive immunit; procedural immunity; the sovereign immunit; the international immunity