Цифрові технології та штучний інтелект у системі експертного забезпечення правосуддя - Афанасенко, Світлана Іллівна; Афанасенко, С. І.; Afanasenko, Svitlana I. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
У роботі розглянуто роль цифрових технологій та штучного інтелекту в експертному забезпеченні правосуддя. Показано їх значення для аналізу цифрових доказів, протидії кіберзлочинності та використання віртуальних активів. Визначено основні виклики та перспективи інтеграції інноваційних технологій у судово–експертну діяльність. The paper examines the role of digital technologies and artificial intelligence in forensic support of justice. It highlights their importance for analyzing digital evidence, combating cybercrime, and addressing challenges of virtual assets. The study outlines key risks and prospects of integrating innovative technologies into forensic practice.
Афанасенко С. Цифрові технології та штучний інтелект у системі експертного забезпечення правосуддя. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 148-150. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33526
Keywords: цифровізація; штучний інтелект; експертиза; правосуддя; кіберзлочинність; digitalization; artificial intelligence; forensic expertise; justice; cybercrime