Заклади соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей за законодавством України - Медвідь, А. О.; Медведь, А. О.; Medvid, A. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
Для створення мережі закладів, яка могла б забезпечувати послугами ту кількість бездомних і безпритульних, яка їх потребує, потрібні значний час та ресурси: фінансові, кадрові тощо. Тому, на даному етапі, вирішенням проблеми може стати біржа житла, яка б існувала при реєстраційному чи консультаційному центрі для бездомних. Там дані особи, за участю юриста та соціального працівника, змогли б укладати договір про тимчасове проживання у місцях, наданих небайдужими громадянами.
Медвідь А. О. Заклади соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей за законодавством України / А. О. Медвідь // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 477-479.
Keywords: соціальний захист бездомних осіб і безпритульних дітей; заклади соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей; будинок нічного перебування; центр реінтеграції бездомних осіб і безпритульних дітей; соціальний готель; объекты социальной защиты бездомных и беспризорных детей; социальная защита бездомных и беспризорных детей; дом ночного пребывания; центр реинтеграции бездомных и беспризорных детей; социальный отель; objects of social protection homeless people and street children; social protection of homeless people and street children; Night stay home; rehabilitation center for homeless and street children; social hotel