Загальнотеоретичні підходи до поняття права на захист корпоративних прав - Бігняк, Олександр Валентинович (Одеса, 2018)
Стаття присвячена дослідженню сутності категорійного апарату «право на захист» та «захист права». На підставі аналізу загальнотеоретичних положень цивільного права визначена правова природа даних категорій, перелік підстав для виникнення права на захист, матеріально-правовий та процесуально-правовий зміст даних категорій з врахуванням особливостей корпоративних правовідносин.
Бігняк О. В. Загальнотеоретичні підходи до поняття права на  захист корпоративних прав / О. В. Бігняк // Часопис цивілістики : наук.-практ. журн. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Є. О. Харитонов (заст. голов. ред.), К. Г. Некіт (відп. секр.) [та ін.]. - Одеса, 2017. – Вип. 28. – С. 83-87.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; право на захист; захист прав; суб’єктивні права; корпоративні права; юрисдикційна та неюрисдикційна форма захисту; способи захисту; the right to protection; protection of rights; subjective rights; corporate rights; jurisdiction and non-jurisdictional forms of protection; methods of protection