Використання можливостей wikipedia для поширення наукових знань: переваги та обмеження - Ващук, Олеся Петрівна; Ващук, О. П.; Vashchuk, Olesia P. (Одеса : Фенікс, 2026)
Умови трансформації сучасного інформаційного простору, що характеризуються стрімкою цифровізацією, глобалізацією наукових комунікацій та зростанням ролі відкритого доступу, зумовлюють необхідність переосмислення традиційних моделей поширення наукових знань. Класичні академічні канали комунікації, незважаючи на їхню беззаперечну цінність, дедалі частіше виявляються недостатніми для забезпечення належного рівня доступності, швидкості обміну інформацією та її інтеграції у суспільний дискурс. У цьому контексті особливого значення набувають цифрові платформи відкритого знання, серед яких ключове місце посідає Wikipedia.
Ващук О. П. Використання можливостей wikipedia для поширення наукових знань: переваги та обмеження. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 581-583. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33213
Keywords: Wikipedia; відкрита наука; цифрові платформи; наукова комунікація; популяризація науки; верифікованість; інформаційна доступність; open science; digital platforms; scientific communication; knowledge dissemination; verifiability; accessibility