Роль медійного відображення у формуванні взаєморозуміння в суспільстві - Савенкова, Анастасія; Савенкова, А. (Національний університет «Одеська юридична академія», 2024)
Медійне відображення є ключовим фактором у формуванні та зміцненні взаєморозуміння в сучасному суспільстві. Одним з основних завдань масових медіа є надання об'єктивної та точної інформації. Громадськість повинна мати можливість отримати повну картину подій, що відбуваються у світі, щоб утворювати свої власні уявлення та думки. Крім того, медіа відіграють ключову роль у забезпеченні доступу до інформації про події, що відбуваються в різних частинах світу. Медійне відображення відіграє надзвичайно важливу роль у формуванні сучасного суспільства. Воно допомагає громадянам розуміти світові події, виробляти свої власні погляди та думки, та сприяє зміцненню взаєморозуміння та громадянської активності. Відповідальне використання медійних ресурсів та підтримка об'єктивності та свободи слова є ключовими для створення здорового та розумного суспільства. Media coverage is a key factor in the formation and strengthening of mutual understanding in modern society. One of the main tasks of the mass media is to provide objective and accurate information. The public must be able to get a complete picture of what is happening in the world in order to form their own ideas and opinions. In addition, the media play a key role in providing access to information about events happening in different parts of the world. Media representation plays an extremely important role in the formation of modern society. It helps citizens understand world events, develop their own views and opinions, and promotes mutual understanding and civic engagement. Responsible use of media resources and support of objectivity and freedom of speech are key to creating a healthy and intelligent society.
Савенкова А. Роль медійного відображення у формуванні взаєморозуміння в суспільстві / Анастасія Савенкова // Журналістика та соціальні комунікації в контексті становлення громадянського суспільства в Україні і в світі: виклики, тенденції, перспективи : матер. ІІ Всеукраїнської наук.-практ. конф. (м. Одеса, 15 березня 2024 р.) / [наук. ред. В. Колкутіна, упоряд. Ю. Грушевська]. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2024. – С. 105-108. – Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/32215
Keywords: медійне відображення; масові медіа; газети; телебачення; інтернет-платформи; взаєморозуміння; соціальні мережі; media coverage; mass media; newspapers; television; Internet platforms; mutual understanding; social networks