Політичний режим пострадянської України: між поліцентризмом та моноцентризмом - Трач, А. С.; Trach, А. S. (Одеса: Фенікс, 2015)
Стаття присвячена проблемам концептуалізації пострадянських політичних трансформацій в Україні. Дано огляд співвідношення тенденцій до поліцентричності та моноцентричності політичного режиму. Проаналізовано еволюцію розстановки сил у владній еліті України.
Трач А. С. Політичний режим пострадянської України: між поліцентризмом та моноцентризмом / А. С. Трач // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 154-162.
Keywords: концептуалізація пострадянських політичних трансформацій в Україні; співвідношення тенденцій до поліцентричності та моноцентричності політичного режиму; розстановка сил у владній еліті України; концептуализация постсоветских политических трансформаций в Украине; соотношения тенденций к полицентричности и моноцентричности политического режима; расстановка сил во властной элите Украины; conceptualization of post-Soviet political transformations in Ukraine; relations trends polycentric and monocentric political regime; the balance of power in the power elite of Ukraine