Дисциплінарна відповідальність суддів як різновид юридичної відповідальності - Нестерчук, Л. П.; Nesterchuk, L. P. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
В статті зроблена спроба розглянути питання відповідності видів покарань і дисциплінарної відповідальності суддів у випадку порушення останніми своїх професійних обов'язків, співвідношення понять недоторканності суддів і самостійності судів. У статті зроблені деякі висновки й внесені пропозиції відносно модернізації й змін у правовому інституті дисциплінарної відповідальності суддів, а також умов реалізації цього виду відповідальності суддів.
Нестерчук Л. П. Дисциплінарна відповідальність суддів як різновид юридичної відповідальності / Л. П. Нестерчук // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 65 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 413-419.
Keywords: судова влада; правосуддя; судді; дисциплінарна відповідальність; юридична відповідальність; суддівська незалежність; судоустрій; обов'язки; службовий проступок; судебная власть; правосудие; судьи; дисциплинарная ответственность; юридическая ответственность; судейская независимость; судоустройство; обязанности; служебный проступок; the judiciary; administration of justice; judges; disciplinary responsibility; judicial independence; judicial organization; duties; official misconduct; juridical responsibility