Інформаційна система для здобувачів ЗВО на основі телеграм-бота : бакалаврська робота - Сорокін Владислав Сергійович (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Кваліфікаційна робота викладена на 55 сторінках загального тексту, містить 3 розділи, 28 рисунків, 2 таблиць, 1 додаток, 16 використаних джерел. Метою роботи є розробка інформаційної системи для здобувачів вищої освіти на основі телеграм-бота. Об’єктом дослідження є процеси автоматизації інформаційного забезпечення студентів. Предмет дослідження – методи та засоби розробки телеграм-ботів для інформаційного забезпечення здобувачів вищої освіти. У кваліфікаційній роботі розроблено Telegram-бот, який надає студентам доступ до розкладу занять, перегляду завдань, оновлення статусу, взаємодії з соціальними мережами навчального закладу, а також інформування через інтеграцію з базою даних. Проведено аналіз подібних Telegram-ботів, на основі чого визначено ключові вимоги до розробки власного рішення. Проведено функціональне тестування розробленого бота, що підтвердило його коректну роботу та відповідність вимогам користувачів. У першому розділі проведено аналіз предметної області та вибір засобів розробки. У другому розділі здійснено проєктування інформаційної системи на основі телеграм-бота. У третьому розділі відбувається демонстрація функціональності бота. За результатами роботи розроблено висновки щодо виконаних та поставлених задач. The qualification work is set out on 55 total pages, contains 3 chapters, 28 figures, 2 tables, 1 appendix, 16 references. The purpose of the work is to develop an information system for higher education students based on bot telegrams. The object of research is the processes of automation of information support for students. The subject of research is methods and tools for developing bot telegrams for information support of higher education students. In the qualification work, a Telegram bot was developed that provides students with access to class schedules, viewing assignments, status updates, interaction with social networks of the educational institution, as well as information through integration with the database. An analysis of similar Telegram bots was conducted, based on which the key requirements for developing our own solution were identified. Functional testing of the developed bot was conducted, which confirmed its correct operation and compliance with user requirements. The first section analyzes the subject area and selects development tools. The second section describes the design of an information system based on the Telegram bot. The third section demonstrates the functionality of the bot. Based on the results of the work, conclusions are drawn on the accomplished and set tasks.
Сорокін В. С. Інформаційна система для здобувачів ЗВО на основі телеграм-бота.: бакалаврська робота / В. С. Сорокін. – Одеса : НУ "ОЮА", 2024. – 55 с.
Keywords: SQLite; Telegram bot; database; Activity Diagram; Python; Telegram; телеграм-бот; база даних