Морское пиратство как угроза современному судоходству: пути преодоления пробелов в законодательстве - Вязанкина, Н. А. (Одеса: Фенікс, 2012)
Стаття присвячена питанню боротьби з морським піратством як загрозі сучасному судноплавству. Зроблені висновки щодо необхідності продовження активної діяльності у цьому напрямі, розробки стратегії безпеки на морі й удосконалення інструментів її втілення.
Вязанкина Н. А. Морское пиратство как угроза современному судоходству: пути преодоления пробелов в законодательстве / Н. А. Вязанкина // Правове життя сучасної України: матер. Міжнар. наук. конф. проф.-викл. складу (Одеса, 20–21 квітня 2012 р.). Т. 2 / відп. за випуск д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін / Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2012. – С.133-135.
Keywords: Конвенція ООН з морського права 1982 р.; піратство; безпека судноплавства; міжнародне морське право; операції проти піратів; морське піратство