Асоціативно-вербальне поле концепту ГОРА в українській мовній картині світу - Хомчак, О. Г.; Хомчак, Олена; Homchak, О. G. (ВД "Гельветика", 2017)
У статті репрезентується досвід аналізу концепту гора; аналізуються особливості його мовної об’єктивації; визначаються когнітивні ознаки концепту гора за допомогою даних вільного асоціативного експерименту серед студентів МДПУ імені Богдана Хмельницького.

The article represents the experience of the analysis of the concept mountain and the peculiarities of its linguistic objectification. The study describes the associative-verbal (cognitive) model of conceptual sphere mountain based on the results of a sporadic associative experiment performed during 2014—2015 among the students at Melitopol State Pedagogical Institute after Bohdan Khmelnitski.
Хомчак О. Г. Асоціативно-вербальне поле концепту ГОРА в українській мовній картині світу / О. Г. Хомчак // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т. 2. – С. 65-68.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; концептуальна модель; концепт; когнітивна ознака; асоціативно-вербальна (когнітивна)модель; conceptual model; concept; cognitive features; associative-verbal (cognitive) model