Загальні питання передачі в заставу майнових прав - Рашківська, В. В.; Рашковская, В. В.; Rashkovskaya, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2014)
У статті досліджено загальнотеоретичне поняття майнових прав у цивільному праві України, визначено зміст та обсяг поняття майнових прав у цивільному праві України як складного правового явища. Це пов’язано з недостатньою теоретичною розробкою поняття застави, її місця й ролі в системі сучасних цивільних правовідносин. Проаналізовано наявні класифікації видів майнових прав із метою їх уніфікації. У статті досліджено загальні питання передачі майнових прав у заставу.
Рашківська В. В. Загальні питання передачі в заставу майнових прав / В. В. Рашківська // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.) Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОН України; НУ ОЮА. – Одеса : Юрид. л-ра, 2014. – Вип. 72. – С. 225-230.
Keywords: майнові права; застава; іпотека; корпоративні права; права вимоги; имущественные права; залог; ипотека; корпоративные права; права требования; civil law; pledge; mortgage; corporate law; law requirements