Інститут Київського цивільного губернатора: історико-правові аспекти діяльності - Ніколайчук, Д. О. (Одеса, 2016)
В статті на основі опрацювання архівних матеріалів та опублікованих джерел досліджено функціонування київської губернської адміністрації. Проаналізовано основні етапи становлення управлінських інституцій Київської губернії, київського губернського правління, зміни їх службових повноважень відповідно до внутрішньополітичного становища країни.
Ніколайчук Д. О. Інститут Київського цивільного губернатора: історико-правові аспекти діяльності / Д. О. Ніколайчук // Людина, суспільство, політика : актуальні виклики сучасності: матеріали III Міжнародної наук.-практ. конф. (м. Одеса, 12-13 лютого 2016 р.) за заг. ред. Д. В. Яковлева. – Одеса : Національний університет «Одеська юридична академія», 2016.– С. 142-146.
Keywords: київська губернська адміністрація; київський губернатор; київський віце-губернатор; київське губернське правління; канцелярія київського губернатора; чиновник; кадровий склад; суспільно-професійний портрет