Господарсько-правове регулювання державної підтримки малого підприємництва в прикордонних зонах - Алексеева, И. М.; Alekseeva, I. M.; Алєксєєва, I. M. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор статті під час розгляду теми дійшов висновку, що напрями державної підтримки підприємництва в прикордонних зонах повинні реалізовуватися в рамках моделі на основі принципів : використання різноманітних інструментів регулювання, відповідних зв'язкам прикордонних територій; розвиток прикордонної території в залежності від різноманіття її ресурсів; забезпечення розвитку прикордонних зон на державному рівні; лояльність митної, податкової та соціальної політики держави та місцевого самоврядування; забезпечення розвитку прикордонного співробітництва; сприяння процесу розширення і поглиблення зовнішньоекономічніх зв'язків, що протікає в результаті тенденцій глобалізації.
Алєксєєва І. М. Господарсько-правове регулювання державної підтримки малого підприємництва в прикордонних зонах / І. М. Алєксєєва // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 428-430.
Keywords: мале підприємництво; прикордонні зони; господарсько-правове регулювання державної підтримки малого підприємництва; малое предпринимательство; пограничные зоны; хозяйственно-правовое регулирование государственной поддержки малого предпринимательства; small business; border area; economic and legal regulation of the state support of small business