Обставини, які обтяжують вбивство, у законодавстві країн континентальної Європи - Сотула, Олександр Сергійович; Сотула, О. С.; Sotula, Oleksandr S. (Миколаїв : Миколаївський інститут права НУ ''ОЮА'', 2020)
На основі системного аналізу вітчизняних і зарубіжних досліджень, нормативноправових актів, монографій та іншої літератури визначені особливості кваліфікації умисних вбивств при обтяжуючих обставинах, що відображають або національні властивості законодавства тієї чи іншої держави, або прагнення законодавця триматися у руслі законодавчих євроінтеграційних тенденцій.

Based on a systematic analysis of domestic and foreign studies, normative legal acts, monographs and other literature, the specifics of qualification of intentional murders under aggravating circumstances are determined, reflecting either the national properties of the legislation of a state or the desire of the legislator to keep in line with legislative European integration trends.
Сотула О. С. Обставини, які обтяжують вбивство, у законодавстві країн континентальної Європи / О. С. Сотула // Новітні кримінально-правові дослідження – 2020: Альманах наукових праць / за ред. професора О. В. Козаченка, О. М. Мусиченко. – Миколаїв : Миколаївський інститут права Національного університету «Одеська юридична академія», 2020. – С. 45-52.
Keywords: романо-германська правова система; кримінальне право; вбивство; обтяжуючі обставини; Roman-German legal system; criminal law; murder; aggravating circumstances; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE