Реформація як форма усвідомлення та реалізації суспільних перетворень - Тетерятников, К. В.; Teteryatnikov, K. V. (My University, 2017)
Стаття присвячена темі реформації як формі усвідомлення та реалізації суспільних перетворень. Реформація є феноменом, який мав вплив на все західноєвропейське суспільство, а згодом і на весь світ. Реформації було притаманне позитивне ставлення до світського порядку та відданість йому, що мало велике значення для формування сучасної західної культури. З цією метою детально аналізуються поняття реформації як форми усвідомлення та реалізації суспільних перетворень. Досягнення поставленої мети передбачає розв’язання таких основних дослідницьких завдань, як необхідність дати визначення поняттю реформації, з’ясувати, як реформація привела до усвідомлення та реалізації суспільних перетворень, і показати, як це може бути застосовано в українських реаліях. Автор доводить, що ідеї реформації не тільки актуальні для України, але і є тією реальністю, тим шляхом, яким може йти українське суспільство майбутнього, щоб досягти розвитку і прогресу.

Статья посвящена теме реформации как форме осознания и реализации общественных преобразований. Реформация является феноменом, который имел влияние на все западноевропейское общество, а затем и на весь мир. Для Реформации было характерно положительное отношение к мирскому порядку и преданность ему, что имело большое значение для формирования современной западной культуры. С этой целью подробно анализируются понятия Реформации как формы осознания и реализации общественных преобразований. Достижение поставленной цели предполагает решение таких основных исследовательских задач, как необходимость дать определение понятию реформации, выяснить, как реформация привела к осознанию и реализации общественных преобразований, и показать, как это применимо в украинских реалиях. Автор доказывает, что идеи реформации не только актуальны для Украины, но и является той реальностью, тем путем, по которому может идти украинское общество будущего, чтобы достигнуть развития и прогресса.

Article dedicated to the Reformation, as a form of understanding and implementing social change. Reformation – is a phenomenon that had an impact on all of Western society, and eventually the whole world. Reformation was characterized by a positive attitude towards secular order and devotion to him that was of great importance for the formation of modern Western culture. For this purpose, a detailed analysis of the concept of the Reformation as a form of understanding and implementing social change. Achieving this goal involves solving such basic research tasks as the need to define the Reformation, to find out how the Reformation led to the realization and implementation of social reforms and show how it can be applied to Ukrainian realities. The author argues that the ideas of the Reformation not only important for Ukraine, but is the reality, and which may go Ukrainian society of the future to achieve development and progress.
Тетерятников К. В. Реформація як форма усвідомлення та реалізації суспільних перетворень / К. В. Тетерятников // Актуальні проблеми філософії та соціології: Науково-практичний журнал / Голов. ред. Д. В. Яковлев; відпов. секретар І. В. Шамша; Міністерство освіти і науки України; Національний університет "Одеська юридична академія". - Одеса, 2017. - Вип. 16. - С. 135-137.
Keywords: протестантизм; реформація; український контекст; богослов’я; суспільство; перетворення; протестантизм; реформация; украинский контекст; богословие; общество; преобразование; Protestantism; Reformation; Ukrainian context; theology; society transformation